lauantai 28. syyskuuta 2013

Maidoton ja vehnätön pitsa

...on aivan sairaan hyvää! Varsinkin, jos ei ole vähään aikaan syönyt tavallista pitsaa, heh. Tällä hetkellä saan tehdä pitsan myös ilman tomaattia, joten ei sitä ehkä voi edes pitsaksi kutsua. Kun siinä alkuperäisessä pizzassa on pohja vehnäjauhoista ja päällä tomaattikastiketta ja juustoa.

Mutta siis. Minä tein pohja ohrasta, kaurasta ja perunajauhoista. Sivelin pohjan päälle rypsiöljyä, ja lisäsin päälle paljon jauhelihaa, kinkkua ja ananasta. Ja tietty vähän oreganoa. NAM!






Ehdin jo vähän maistaa, omnomnom....

Yleensä laittaisin pitsan päälle soijajuustoa, mutta nyt pitää olla vähän tarkkana tämän herkkävatsaisen neidin kanssa. Hyvää pitsa oli näinkin!

Vähän reseptin tynkää siltä varalta, että joku muukin haluaa tehdä tällaista:


2 dl vettä
pikkuisen suolaa
pikkuisen sokeria
3 dl ohrajauhoja
alle 1 dl perunajauhoja
reilu 0,5 dl kaurahiutaleita
puoli pussia kuivahiivaa

Lämmitä vesi 42 asteiseksi (kuivahiivan takia), lisää siihen neljäsosa teelusikkaa suolaa ja saman verran sokeria. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Murskaa kaurahiutaleita morttelissa (tulee sileämpää, mutta ei tietty ole pakko). Sekoita jauhoseos pikkuhiljaa vispilän avulla taikinaan. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita vispilällä tasaiseksi (puuhaarukka tai vastaava käy tietty yhtä hyvin). Anna kohota parikymmentä minuuttia.
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille lusikan avulla, haluamasi paksuiseksi kerrokseksi. Lorota päälle rypsiöljyä ja levitä. Ripottele päälle haluamasi täytteet ja paista 200 asteessa, noin parikymmentä minuuttia, riippuen täytteiden määrästä ja kosteudesta.

Ja tietty voi tehdä tavallisella hiivalla, jos sitä löytyy kaapista. Puoli pakettia on sopiva määrä tähän taikinaan. Tavallinen hiiva sekoitetaan 37 asteiseen veteen, johon lisätään sen jälkeen suola ja sokeri. Ja sitten jauhot sekoitetaan joukkoon pikkuhiljaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti