tiistai 2. huhtikuuta 2013

Jälkitarkastus

Pikkuisen lääkärintarkastus ja äidin jälkitarkastus hoidetaan ainakin tässä kaupungissa yhdellä ja samalla käynnillä. Eli minutkin tutkittiin tänään, ja todettiin terveeksi (heh). Olen palautunut raskaudesta ja synnytyksestä hyvin, kuten vähän ajattelinkin koska kroppa tuntuu siltä. 

Jälkivuoto jatkuu vielä. Jos se jatkuu vielä kun on kulunut 9 viikkoa synnytyksestä, pitää soittaa ja varata aikaa lääkäriin. Toivotaan kuitenkin, että se loppuu pian. Vauhtihirmun jälkeen jälkivuoto kesti muistaakseni kokonaisuudessaan 5 viikkoa. Aluksi verta ja lopuksi kirkasta. Ja nyt tulee vieläkin verta.

Hemoglobiini oli taas yli 140, eli senkään puoleen ei tarvitse huolehtia. Raskauskiloja on jäljellä 8. Mikä ei ole mitenkään hirmu paha. Voisi jopa toivoa, että ne olisivat kesään mennessä kadonneet. Vauhtihirmun aikaan kilot karisivat nopeasti, mutta silloin ramppasin vaunulenkillä koko ajan. Enkä pahemmin nukkunut. 

Mutta kyllähän näiden kahden kanssa tulee myös liikuttua. Ainakin jos pysymme terveinä ja ilmat lämpenevät. Kävimme eilen ensimmäistä kertaa vaunuilla puistossa kolmestaan, minä, Pikkusisko ja Vauhtihirmu. Pikkuinen nukkui sylissäni, Vauhtihirmu juoksi pitkin puistoa, laski liukumäkeä ja kiipeili telineillä. Hänellä riittää energiaa!

Mutta siis. Kesään olisi nyt jäljellä noin 8 viikkoa. Kilo per viikko. Onkohan se mahdollista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti