sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Raskauskilot pakkolevossa

Nyt kun on ollut aikaa pohdiskella, niin ehtii miettiä jotain niinkin turhaa asiaa (olosuhteet huomioon ottaen) kuin raskauskilot. Minullehan tuli lisää painoa kolme kiloa sinä yhtenä kuukautena, joka oli imetyksen lopettamisen ja uuden raskauden alkamisen välissä. Kolmen ensimmäisen raskauskuukauden aikana painoa ei tullut yhtään lisää. Ja kahden viimeisen kuukauden aikana on tullut kaksi kiloa kuukaudessa, eli yhteensä neljä kiloa.

Eli painonnousu on ollut minun mielestäni juuri sopivaa. Mutta miten käy nyt kun olen pakkolevossa? Viimeiseen kuukauteen en ole päässyt edes vaunulenkille, mutta silti paino oli noussut sen saman kaksi kiloa kuin edellisen kuukauden aikana. Olen kyllä tietoisesti vähentänyt herkkujen syömistä. Ja viimeisen puolentoista viikon aikana olen ollut vielä enemmän pakkolevossa, enkä ole siten päässyt jääkaapillekaan niin usein. Ja onneksi ruokahalukin on seurannut liikkumisen määrää.

Mutta miten kropalleni käy jatkossa? Ainakin lihakset tulevat pienenemään ja kunto tippumaan. Makaaminen hidastuttaa aineenvaihduntaa mutta toisaalta raskaus kiihdyttää sitä. Tähän mennessä ei ole tehnyt mieli napostella, mutta miten käy, jos karkkihammasta alkaa kolottaa? (Tietty voin pyytää miestä olemaan tuomatta kotiin mitään herkkuja. En itse pääse kauppaan, joten se olisi ainakin varma keino.)

Mutta kysymys siis kuuluu: tuleeko minusta iso kasa muodotonta pullataikinaa vai lörpsähtänyt tikku, johon on tuikattu lihapulla keskelle? En pääse kävelemään edes täällä talossa ilman supistuksia, joten kaikenlainen kuntoilu on tällä hetkellä poissuljettu. En ole myöskään (ainakaan vielä) keksinyt sellaisia lihaskuntoliikkeitä, joissa ei tarvitsisi lainkaan jännittää keskivartalon lihaksia. Eli jos tämä pakkolepo jatkuu laskettuun aikaan asti, niin synnytyksestä ja lapsivuodeajasta saattaa tulla aika... hhmmm... mielenkiintoinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti