maanantai 3. syyskuuta 2012

Oire nro 3

Viikolle 16 asti sain viettää huoletonta raskausaikaa. Aluksi pissatti tavallista enemmän ja välillä oli vaikea saada unen päästä kiinni (oire nro 1). Sitten ruoansulatus hidastui (oire nro 2). Sen kummallisempaa en ole kokenut kasvavan vatsan lisäksi. Ennen viikkoa 16.

Niillä main ne alkoivat. Ennakoivat supistukset. Tai alkoivat ne jo vähän aikaisemmin, mutten tunnistanut niitä. Sitten viikolla 16+5 niistä ei ollut mitään epäilystä. Supistuksia tuli 2-3 minutin välein tunnin ajan. Seuraavan tunnin ajan niitä tuli 3-5 minuutin välein. Sitten ne onneksi loppuivat. Kunnes alkoivat seuraavana aamuna uudestaan.

Otin seuraavat kaksi viikkoa hyvin rauhassa ja supistukset pysyivät aisoisssa. Ilmoitin itseni sitten jo töihin. Ja koulun alkamistakin ehdin jo odotella. Kunnes nyt viikonloppuna ne taas yltyivät. Ainoa erikoinen mitä tein oli että osallistuin miehen synttärijuhliin. 

Olin delegoinut kaikki juhlajärjestelyt muille. Ainoa mitä minun piti tehdä, oli sulattaa pieni kakkupohja pojalle, laittaa kakun väliin kermaa ja hilloa. Lisäksi minun piti laittaa tukka, meikata, pukea itseni ja poika ja ajaa meidät parin kilometrin pääähän juhlapaikalle. Ja juhlissa minun ei tarvinnut muuta kuin istua ja seurustella vieraiden kanssa.

Mutta voi niitä supistuksia illalla kotona ja seuraavana päivänä! Ja vielä tänä aamuna. Nyt ollaan taas siinä tilanteessa, missä oltiin pari viikkoa sitten. En voi edes keittää puuroa mikrossa saamatta supistuksia. Onneksi miehellä on iltavuoro, niin hän pääsi aamupäivällä pojan kanssa avoimeen päiväkotiin joten minä sain levätä. Ilta on mennyt jo onneksi paremmin.

Mutta oikeasti: jos parin tunnin seurustelu ystävien ja perheen kanssa saa tuollaiset supistukset aikaan, niin mitähän kouluun meneminen ja töissä oleminen tekevätkään? Koulu olisi alkanut tänään. Työt alkavat parin kuukauden päästä. Minä todellakin toivon, että tilanne rauhoittuu siihen mennessä! 

Meillä oli muuten sama juttu Vauhtihirmua odottaessa. Alkuraskaus meni heittämällä, mutta sitten sain kaikenlaisia oireita: liitoskivut, selkäkivut, supistukset ja niin edelleen. Silloin raskaus meni kuitenkin yliaikaiseksi. Mutta kun kysyin äitipolilta, että ovatko nämäkin supistukset sellaisia tehottomia, niin vastaus oli että sitä ei voi tietää. Jokainen raskaus (samallakin naisella) on erilainen.

Keskiviikkona meillä on rakenneultra ja tapaaminen lääkärin kanssa. Toivotaan, että sieltä saadaan hyviä uutisia! Tai että lääkärisetä heilauttaisi taikasauvaa ja saisi nämä turhat supistukset katoamaan! Pitäkää peukkuja!

p.s. En muista olenko maininnut, mutta olen tuntenut vauvan potkut viikolta 15+6 lähtien. Vauvan liikkeitä en kuitenkaan laske raskausajan oireeksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti