sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Naisen elämää

Jos joku ei halua lukea naiseuteen liittyvistä asioista, niin tämä teksti kannattaa jättää lukematta.

Hyvä, teitä on varoitettu.

Mulla alkoi kuukautiset tänään!!!!! 

Miksi asia ansaitsee tällaisen hehkutuksen? No kun toinen lapsi on ollut haaveissa jo pitkään, eikä kuukautisia näy eikä kuulu, niin onhan se vähän masentavaa. Tai no, oli minulla yhdet minikuukautiset viime joulukuun lopussa, mutta se oli ensimmäinen kerta 2,5 vuoteen. Ja tammikuussa ei tapahtunut mitään. Joten nyt juhlitaan!

Nyt tiedän, että minä olen niitä naisia, joilla kuukautiset pysyvät poissa unettomuuden ja imetyksen takia. Joulukuussa aloin nimittäin nukkua paremmin, mutta sitten taas tammikuussa perheessämme sairastettiin. Nyt sitten kun olen vähentänyt imettämistä radikaalisti, ja olen nukkunut vieläkin paremmin, niin täällä ne ovat!

(Nyt muuten selittyi tuo minun alakuloni. Jännä juttu, kuinka nuo kuukautisiin liittyvät lieveilmiöt unohtuvat. Ja kun kuukautisia ei osaa odottaa, niin ei osaa tulkita tuota bluesia kuukautisiksi. Ihmekään, kun miehen tekemiset alkoivat tympiä =D )

Heti kun kuukautiset alkoivat, alkoi myös lapsen syntymäaikaan liittyvä matematiikka. (Insinööri ei osaa olla laskematta kaikkea.) Eli jos tulisin tästä kierrosta raskaakasi, lapsen laskettu aika olisi joulukuun alussa. Ja koska meillä se menee varmasti sen kaksi viikkoa yliaikaiseksi, niin lapsi syntyisi joulukuun puolessa välissä. Hmmm.

Voin paljastaa tässä välissä, että meidän koko perheemme on keskivertoa lyhyempää sakkia. Eli vuoden lopussa syntynyt pienikokoinen lapsi olisi AINA nuorin ja pienin. Hmm. Tytölle tämä voi olla ihan ok, mutta pojalle se saattaa olla aika rankkaa. Ja kyllä. Minun näkemykseni mukaan koulumaailma on erilainen tytöille ja pojille. Me kasvatamme poikaamme jotakuinkin sukupuolisensitiivisesti, mutta ympäröivä maailma on vielä aika normittunut.

Ja kyllä. Tiedän todellakin, että lasta ei voi "tilata". Mutta insinööriaivoni alkoivat heti laskea päiviä, mittoja ja todennäköisyyksiä. Ja kyllä, tiedän myös sen, että lapsi saattaa syntyä jo vaikka viikolla 30, jolloin tämä minun pohdintani joulu- ja tammikuun välillä on täysin merkityksetön. Mutta koska ensimmäinen meni yliaikaiseksi, niin valmistaudun henkisesti siihen, että toinenkin menee.

Jännää! Tuleekohan tästä blogista hetkeksi odotusblogi? Valeäiti odotelee toista lasta viimeisillään, Taaperotalossa on tehtailtu toinen vauva aluilleen ja Keltanokka on saanut juuri esikoisensa. (Valeäiti, Jenni ja Keltanokka, teidän blogeja on tosi kiva lukea :D ) Vai tuleekohan tästä "ikuinen odotus" -blogi. Nyt kun toinen lapsi olisi saanut tulla jo puolentoista vuoden ajan, niin tuo jälkimmäinenkään ajatus ei ole täysin vieras.

Mutta arvatkaapas mitä? Jos lapsi saa alkunsa tässä lähiaikoina, niin riippumatta siitä, tuleeko lasketuksi ajaksi joulu- vai tammikuu, niin me saamme tämän UPEAN äitiyspakkauksen !


3 kommenttia:

  1. Tilanteen kunniaksi melkein täytyy korkata yksi siideri myöhäisellä brunssilla. Viime aikoina on tullut juotua niin vähän alkoholia, että nyt täytyy ottaa ilo irti, kun Haaveilijakin on kotona hoitamassa Vauhtihirmua :D

    Kuukautiset, aurinkoinen talvipäivä ja siideri. Aaah.

    VastaaPoista
  2. Hei mahtavaa, täällähän on taas yksi uusi blogi ja lukija :) Kiitos kehuista, sullakin on oikein kiva blogi! Ja tsemppiä kakkosen yrittämiseen :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Valeäiti!
    Olen hykerrellyt itsekseni lueskellassani kirjoituksiasi :D
    Katsotaan, milloin minun juttuni lähtevät yhtä hyvään lentoon. Tuntuu, että suurin osa arkipäivän hauskoista tapahtumista ajoittui lapsen ensimmäiselle ikävuodelle, ja tämä toinen vuosi on ollut enemmän vain uuvuttavaa hengailua.

    Mutta pakko oli kuitenkin aloittaa blogi, jotta kirjoittaminen ei kokonaan jäisi (ja etten aivan kangistuisi kaavoihini). Joten eiköhän se runosuoni ala täälläkin pian kukkia :D

    VastaaPoista