torstai 1. maaliskuuta 2012

Töitä, lomaa ja remonttia (älä mene halpaan)

No niin, kesätyöpaikkaa on sitten haettu. Katsotaan kuinka käy. Hain siis vain yhteen paikkaan, kuten viimekin kesänä. Viime kesänä luotin siihen, että saan työpaikan satojen muiden hakijoiden joukosta. Tänä kesänä en ole yhtä luottavainen, koska hain töitä vain osaksi kesää. Mutta jos en saa tätä työpaikkaa, ja minuun iskee hirveä hinku tehdä töitä, niin voin aina mennä omaan työpaikkaani. Lohduttava tieto.

Olemme lomailleet tämän viikon. Miehellä on talviloma, ja meidän piti remontoida alakertaa. No. Tietty hän ja poika sairastuivat viime perjantaina, joten ensimmäinen remonttiurakka oli vasta tiistaina. Eilen emme taas saaneet mitään aikaiseksi. Tänään kyllä saimme jotain tehtyä, mutta totesimme heti perään että pieleen meni!

Remontoimme keittiön muutama vuosi sitten, ja jouduimme silloin vaihtamaan katossa olevat puupanelit sellaisiin "pahvilevyihin". Kattoa piti nyt korottaa ja liesituulettimen kiinnityksiä vahvistaa. Joten nuo kattolevyt piti repiä irti. Leyjen irrottaminen oli tuskaa, koska niiden kiinnityskohdat murenivat käsiin. Ajattelin kuitenkin säästäväisenä ihmisenä (hoitovapaalla tulot eivät ole päätähuimaavia), että voisimme kiinnittää samat levyt uudelleen kattoon. Sitä sitten tehtiin tänään.

Koska levyjen kiinnityskohta oli mennyt rikki, meidän piti ensin kiinnittää kattoon lisää lankkuja, joihin levyt voidaan nitoa. Appiukko kävi auttamassa tässä puuhassa. Tarkoitus oli, että me miehen kanssa kiinnittelisimme kattolevyt tänä iltana niihin uusiin lankkuihin.

Olimme kiinnittämässä ensimmäistä levyä, kun huomasimme, että liesituuletin ei olekaan "aivan" samassa kohtaa kuin viimeksi. Ei muuta kuin sahaamaan kattolevyä oikean kokoiseksi. Saimme levyn paikoilleen sahattuamme siitä 20x10 senttimetrin kokoisen palan. Toista riviä kiinnittäessämme huomasime, että no nyt seuraavasta rivistä puuttuu tuo 20x10. VOI PIIIP! Siinä vaiheessa katsoimme toisiamme ja totesimme, että se ei ole tämän arvoista.

Menemme huomenna ostamaan puutavaraa, jotta saamme tehtyä kunnon katon. Köyhän ei kannata ostaa halpaa. Ja vielä kaiken lisäksi yrittää käyttää sitä uudelleen! Eikä kalliin keittiön yleisilmettä viitsi pilata rumilla levyillä. Joten pitäkää peukkuja, että lähirautakaupassa on joku supertarjous puupaneeleista!

p.s. Tämä keittiöremontti on ollut jonkin verran kesken vuodesta 2008 asti. Se piti saada valmiiksi viimeistään ennen esikoisen laskettua aikaa, eli keväällä 2010. Niin. No jos se nyt sitten saataisiin valmiiksi ennen toisen lapsen syntymää (joka ei siis vielä ole aluillaan, mutta kovasti toiveissa). Toivossa on hyvä elää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti