tiistai 3. huhtikuuta 2012

Ei vieläkään unta

Olisi ehkä paljon sanottavaa, mutta aivot eivät suostu yhteistyöhön. Univaje jatkaa kasvamistaan. 

Iltatoimet pojan kanssa kestivät 2,5 tuntia. Ensin syötiin, sitten peseydyttiin, vaihdettiin vaippa ja puku. Luettiin vähän kirjaa ja mentiin vaunuun nukkumaan. Nuo ensin mainitut toimet kestivät tunnin verrran. Nukuttamisosuus kesti puolitoista tuntia. 

Poika siis nukahti monta kertaa tuon puolentoista tunnin aikana, mutta säpsähti aina hereille heti kun vaunun heiluminen vähän väheni. Ja minä höpsö hiljensin keinuttamista monta kertaa, koska viime aikoina niitä ei ole tarvinnut kovin kauaa heiluttaa. Loppujen lopuksi hän kuitenkin nukahti syvään uneen.

Vauhtihirmulla on menossa jälleen kerran kiivaan oppimisen kausi. Aina silloin hänellä kestää kauan nukahtaa. Lisäksi hän säpsähtelee usein puhumaan unissaan. Ja piehtaroi. Ja teutaroi.

Poika itse nukkuu suurimman osan tästä ajasta. Lisäksi on ihan hauska kuunnella, että millä kielellä poika juttelee unissaan tuolta vaunuistaan (olemme kaksikielinen perhe). Mutta sitten kun siirrytään yöllä makuuhuoneeseen nukkumaan, niin pojan piehtarointi on vähän hankalampaa.

Onneksi nämä kiivaan oppisen kaudet eivät kerrallaan kestä montaa päivää. Eikä muutaman vuorokauden vähäiset unet haittaisi paljoakaan, mutta kun soppaan lisätään tämä minun huonounisuuteni, niin leukojen venähtäminen haukottelun vuoksi ei pian enää ole utopiaa.

Muistan yhden kiivaan oppisen kauden vielä hyvin selvästi (univajeesta huolimatta). Silloin poika opetteli konttaamaan. Hän sitten konttasi myös kaiket yöt. Meidän oli pakko ottaa jenkkisängystämme pari patjakerrosta pois jottei pudotus olisi niin korkea, jos hän konttaisi sängystä alas. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Konttaaminen pysähtyi aina tyynybarrikadiin.

Ja tällä kertaa poika treenaa siis puhumista. Sanavarasto on karttunut viime päivinä useilla sanoilla, pojan molemmilla äidinkielillä. Lisäksi nyt on alkanut tulla enemmän kahden sanan yhdistelmiä. Ne hän aloitti kyllä jo puolentoista vuoden iässä, mutta alun jälkeen niitä ei ole tullut montaa lisää.

Tämän kauden jälkeen hän taitaa peitota puhelahjoissa äitinsä (TAI EI NYT SENTÄÄN :D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti